בלוג, טלוויזיה, מארוול

הפלקון וחייל החורף – אקשן קלאסי, צעד נועז למארוול

לפני שאנחנו מקבלים את הסדרה החדשה של מארוול – "לוקי", נעצור לרגע בשביל להסתכל לאחור על הסדרה השנייה של מארוול, והאם מספקת את מה שהמעריצים ציפו לו? בניגוד לסדרה הראשונה – "וונדה-ויז'ן" שהתחילה כמשהו שאף אחד לא ציפה ולא הבין, "הפלקון וחייל החורף" ממשיכה בדיוק אחרי אירועי סוף המשחק, וכבר בפרק הראשון מכניסה אותנו לאקשן המוכר והאהוב מסרטי מארוול. הסדרה לוקחת שתי דמויות משנה וחבריו של קפטן אמריקה ומניחה עליהם זרקור לזמן רב. סאם וילסון – הפלקון, ממשיך לתפוס פושעים עבור הממשלה בדומה לסטיב בסרט קפטן אמריקה חייל החורף, ובאקי שמנסה להתמודד עם הסיוטים שלו, ולכפר על הרציחות שביצע כחייל החורף. 

בדומה ל"וונדה-ויז'ן", הסדרה מתמודדת עם ההשלכות של הבליפ מ"סוף המשחק", עכשיו כשכולם חזרו אחרי 5 שנים, איפה הם יגורו? ואיך הממשלה מתמודדת עם זה? אבל בניגוד ל"וונדה-ויז'ן" שעסקה בהיבט האישי של התמודדות עם אובדן, "הפלקון וחייל החורף" מתעסקת באי יציבות הפוליטית-חברתית בעולם ובארה"ב בפרט. הסדרה מצליחה לגעת בנושאים המדוברים בשנים האחרונות כמו היחס לשחורים, הלאומיות באמריקה, התמודדות עם ארגוני טרור, וההשלכות הכלכליות של משבר עולמי. משמח לראות את הנועזות שמארוול לוקחת ומציגה כמה דיונים פוליטים ישירים ואותנטיים בסדרתם החדשה. בנוסף, הסדרה מתרכזת במשמעות האמיתית של להיות קפטן אמריקה. גם סרטי קפטן אמריקה התרכזו בסטיב רוג'רס ובלמה הוא מתאים להיות קפטן אמריקה גם בתקופה מלחמת העולם השנייה וגם היום, אבל רק הסדרה הרגישה שנכנסנו לתוך המשמעות של המדים והמגן, ותפקידו של הגיבור של אמריקה. ואם זה לא מספיק אז גם נבלי הסדרה, ה-"Flag-Smashers" מוסיפים לקונפליקט שנוצר בכך שהם מאמינים שצריך לחזור למצב שהיה בתקופת הבליפ, שהוא עולם בלי גבולות ובלי ממשלות, מה שיכול להעלות הזדהות בקרב חלק מהצופים, בניגוד לנבלים הקודמים בסרטי מארוול שהתעסקו בהשמדת היקום. 

אבל למרות הצעד נועז של מארוול, אנחנו עדיין מקבלים סדרה מלאה באקשן שהתרגלנו אליו מהיקום הקולנועי של מארוול. כל פרק בסדרה מלא באקשן עם אפקטים מצוינים, וכוריאוגרפיית קרבות מרשימה. ישנם דמויות נוספות, ותיקות וחדשות, שמעורבות בסיפור וגונבות את ההצגה לכמה רגעים, כמו הברון זימו (קפטן אמריקה: מלחמת האזרחים), שכל ההופעה שלו הייתה רגע של פרייסלס, ונתן לנו לראות אותו באור שונה ממה שהכרנו אותו. גם דמויות כמו שרון קרטר שהופיעה בסרטי קפטן אמריקה חוזרות לסדרה עם שינוי מעניין בסיפור של הדמות. אבל מה שהכי מצליח למשוך את תשומת הלב זו הכימיה שבין סאם לבאקי, שני חבריו הטובים של סטיב רוג'רס שפרש מחיי גיבורי העל, והותיר את שניהם שבורי לב בכניסה לתפקידו הגדול בעולם. סאם שמצד אחד מנסה להיכנס לנעליו של סטיב ולתפוס את מקומו כמגן ארצות הברית, ובאקי מהצד השני שמנסה לחזור לחיים אחרי כל הרציחות שביצע כחייל החורף. גם הדינמיקה בין השחקנים, אנתוני מאקי וסבסטיאן סטן מוסיפה לסיפור עוד רגש שקרוב מאוד אם לא עוקף את הדינמיקה בין השחקנים לכריס אוונס שגילם את קפטן אמריקה.

בשורה התחתונה, "הפלקון וחייל החורף" היא סדרת אקשן שכתובה, מבוימת ומשוחקת נהדר ברמה של סרט קולנועי. ובנוסף חוקרת לעומק דמויות שעד עכשיו היו דמויות משנה, ולא מפחדת לגעת בנושאים עכשוויים, רגישים ושנויים במחלוקת בעולם ובעיקר בארצות הברית. אם אתם מחפשים סדרת אקשן מהנה ברוח סרטי מארוול, "הפלקון וחייל החורף" היא המלצה חמה בשבילכם. 
אני כבר מחכה לסדרה הבאה 

ציון סופי: 4 מתוך 5 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *